Haagsebedrijventoen.nl is een een samenwerking van de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) en het Haags Gemeentearchief. De SHIE verzorgt met haar vrijwilligers de inhoud van de website.

Er zijn bedrijfspagina’s met daarop de geschiedenis van een bedrijf in grote lijnen, publicaties en ander bronmateriaal. Ook is er ruimte voor herinneringen aan een bedrijf; deze zijn door bezoekers van de site geplaatst. Tenslotte zijn er gebouwenpagina's. Die zijn geheel gewijd aan het gebouw, de geschiedenis ervan en foto's van het gebouw. Op die pagina vind je weer een link naar de bedrijven die gebruik hebben gemaakt van dat gebouw.

De bedrijfspagina’s : Geschiedenis van een bedrijf.

Op iedere bedrijfspagina is van alles te lezen over de geschiedenis van een bedrijf (winkel, fabriek, horecaonderneming). De geschiedenis is bewust beknopt gehouden. Er wordt ook informatie gegeven over documentatiemateriaal dat bij het gemeentearchief en elders beschikbaar is. Soms zijn dat archieven, boeken, kranten- en tijdschriftenartikelen, filmmateriaal . Voor dieper onderzoek kan men deze bronnen raadplegen.

De bedrijfs- of groepsfoto's

Op deze site vindt u groepsfoto’s met betrekking tot de bedrijven. Dit zijn in de eerste plaats geposeerde foto’s, dan wel foto’s waarop mensen (personeelsleden, directie) te herkennen zijn. De foto's komen voor een deel uit de collecties van het Haags Gemeentearchief, maar er zijn ook foto’s die bezoekers van de site uploaden of uitlenen aan het Gemeentearchief. Alle hier getoonde foto's zijn - gratis - te downloaden door door te klikken op de link rechtsonder de foto's. Iedereen kan meehelpen om de foto's te beschrijven. Wanneer u bent ingelogd, kunt u dit doen door gebruik te maken van de beschrijftool.

De gebouwenpagina's: Geschiedenis van een bedrijfspand.

Op deze pagina's vindt u de ligging de panden van de bedrijven op een plattegrond en -Indien bekend - ook de geschiedenis (hoe oud is het gebouw, wie was de architect etc.). Hier vindt u ook interieur- en exterieur foto's.

Over de inhoud van de site kunt u corresponderen met de Stichting Historisch Industrieel Erfgoed (SHIE), via Koos Havelaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u mailen met het Haags Gemeentearchief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website door Picturae